"De steeds terugkerende gedachten en gedachtenpatronen voeden en versterken steeds weer jouw pijn en jouw pijnlijke herinneringen."

Een dierbare loslaten.

Iemand waar jij een goede band mee had is overleden en dat doet je nog steeds veel pijn. Je hebt die persoon nog steeds niet kunnen loslaten en dit belemmert je nu in je leven. Het is logisch en menselijk dat je die persoon mist, maar je vindt dat het te hard aan je trekt. Je denkt er vaak aan en het doet steeds weer heel veel pijn. Iets in jou zegt dat je er aan toe bent om weer verder te gaan met het leven, maar je weet niet helemaal hoe je dat kunt doen. Je wilt het loslaten en daarbij kun je wel wat hulp gebruiken.

Je zou graag weer blij willen zijn en willen genieten van het leven. Je voelt dat er weer leuke dingen op je wachten en dus wil je die stap maken. Je leeft niet alleen om te rouwen. Je wilt graag kunnen terugdenken aan die persoon zonder je heel slecht te voelen, en dat kan. Nu zit er aan die herinnering nog heel veel pijn vast.
Je kunt je leven weer oppakken, je kunt weer gaan genieten van het nieuwe en tegelijkertijd die persoon in je herinnering houden. Nu beheersen die herinnering en die pijn jouw leven te veel en daar kun je wat aan doen.

Dit verhaal kan je helpen het juiste in je los te maken en de bijbehorende audio oefening helpt je bij het loslaten. Dit helemaal alleen doen is moeilijk omdat het een zwaar onderwerp voor je is waarin je verstand je graag afleidt. Je kunt wel wat hulp gebruiken en mijn methode kan jou helpen.

Waarom is het nu nog zoals het is? Er zit pijn in jou, diepe pijn en dat voel je. Pijn is weerstand. Er zit dus nog weerstand in jou. Zolang er weerstand in jou blijft zitten als het gaat om dit onderwerp zal er weinig veranderen. Het is niet de  persoon, de herinnering aan die persoon of het afscheid wat je moet loslaten. Je kunt weer doorgaan met je leven, de rest van je leven een warme herinnering aan die persoon met je meedragen en toch heel gelukkig zijn.

Datgene wat jij  moet loslaten om je weer veel beter te voelen en verder te gaan met je leven is de weerstand (pijn) die de dood van jouw dierbare in jou heeft losgemaakt.

Je denkt misschien dat het de band tussen jullie is die verbroken is wat de pijn veroorzaakt maar dat is niet zo. Jij bent een ziel en die persoon is een ziel en jullie zijn allebei energie die zal blijven bestaan, ook na jullie dood. De band was er en zal altijd kunnen blijven bestaan. De pijn die je nu nog voelt is de pijn van de weerstand in jou die is losgemaakt door de dood van jouw dierbare.
Die pijn blijft bestaan en wordt gevoed en onderhouden door je verstand, je ego en je pijnlichaam.

Het kan zijn dat je geshockeerd bent door wat ik zeg en het kan zijn dat het niet strookt met wat jij denkt. Wat je verstand zegt van wat ik je vertel is helemaal niet interessant. Wat interessant is, is wat jouw gevoel, jouw diepe gevoel jou zegt. Luister altijd naar je gevoel. Je gevoel komt uit je ziel, dus uit je lichaam en je lichaam liegt nooit. Je ogen zijn de spiegel van jouw ziel en jouw lichaam is de uiting van jouw ziel.

Pijn is weerstand. Stress is weerstand, spanning is weerstand, depressief zijn en zwaarmoedigheid is voor een groot gedeelte weerstand. Het is mooi als je het met je verstand kunt begrijpen, maar het is veel belangrijker dat je dit verhaal begrijpt met je gevoel. Voelt het goed, is het goed voor jou en zal het je verder kunnen helpen.

Pijn, weerstand, stress zijn onbewuste energieën. Dit wil zeggen dat ze vaak onopgemerkt hun gang kunnen gaan omdat jij het normaal vindt dat ze er zijn en dat ze een heel grote invloed op je leven hebben. Je vindt het gewoon dat slopende gedachten en emoties over die persoon gewoon maar komen en gaan wanneer ze willen, zonder dat jij hier bewust voor hebt gekozen.
Het is toch normaal dat je je slecht voelt over de dood van een naaste en het kan toch gewoon zo zijn dat dat bij mij langer duurt?

Jouw pijn wil liever blijven.
Het is logisch dat je pijn hebt. Echter, als het aan jouw pijn en weerstand liggen blijven ze voorlopig lekker bij je en als het even kan gaan ze nooit meer weg. Het gaat toch geweldig zo?!
Pijn en weerstand zijn een energieveld wat je los van jezelf kunt zien. Dit energieveld noem ik ook wel het pijnlichaam. Je pijnlichaam is de verzameling pijn die jouw ziel in al jouw levens bij elkaar gespaard heeft. Je pijnlichaam kan slapen en je pijnlichaam kan actief zijn.

Slaapt je pijnlichaam, dan gaat jouw leven zijn gangetje en is er voornamelijk “niks aan de hand muziek”. Echter, ontwaakt jouw pijnlichaam en wordt het actief dan of is er pijn in jou of je pijnlichaam is bezig pijn naar je toe te trekken. Ondanks dat je pijnlichaam kan slapen, slaapt hij als een kat, altijd met een half oog wakker, en oortjes die af en toe draaien maar interessante geluiden.

Als het aan jouw pijn, aan jouw rotgevoel en dus aan jouw ellende ligt, blijven deze zo lang mogelijk. En dat kan heel lang zijn. Je weet zelf wel hoe lang sommige mensen willen blijven vasthouden aan hun drama. Op een gegeven moment is het ook goed om weer verder te gaan, om weer te gaan leven.

Zoals ik al zei, pijn is onbewuste energie en die wil liever blijven. Jij zult dus zelf het heft in handen moeten nemen en jezelf moeten helpen datgene los te laten wat jou in de weg zit. De pijn zelf wil niet weg, maar jij kunt wel zelf de bewuste beslissing maken om afscheid te nemen van die pijn en van die weerstand die nog in jou zit.
En misschien heb je die beslissing ook wel gemaakt. Je leest dit artikel niet voor niets en er is iets in jou wat ervoor heeft gezorgd dat je mijn website hebt gevonden. Toeval? Bestaat niet.

Dan is er het verstand…
De tweede grote sloper is je verstand en het vele nadenken. Als jij gaat denken aan jouw dierbare overledene dan volgen snel de rotgevoelens in je lichaam. Emoties zijn de reactie van je lichaam op gedachten. Net als voor je pijnlichaam is voor jouw verstand de dood van jouw dierbare een heerlijk onderwerp. Je verstand kan lekker zijn gang gaan en gaan graven in het verleden. Je verstand, je onbewuste energie wil ook graag of in het verleden of in de toekomst zitten. Daar is het smullen. Naast de bewustwording van het lezen en het loslaten bij de audio oefeningen zal het je ook helpen om te gaan opmerken wanneer er weer de “bekende gedachten” in je hoofd komen als het gaat om degene die jij los wilt laten. Net zoals het pijnlichaam gaat je verstand tot nu toe lekker onopgemerkt zijn gang met jou en jouw gemoedstoestand. Je hebt gewoon momenten dat het onderwerp in je gedachten omhoog komt en op een of andere manier, via een of andere ingang het over de overledene gaat. Dat gebeurt regelmatig, hoe regelmatig weet je zelf. Het gaat in je hoofd dan over die persoon en de pijn komt mee. Tot nu toe heb je waarschijnlijk geaccepteerd dat dat gebeurde  en vond je dit heel normaal. Tja, zijn of haar dood heeft een enorme impact op me gehad en ik denk nog vaak aan hem of haar. De normaalste zaak van de wereld, toch?

Begrijpelijk, geheel begrijpelijk. Echter, je verstand is een grote sloper als het gaat om jouw gemoedstoestand en het liefste gaat jouw verstand als een losgeslagen paard met jou op hol. Je verstand wil meer meer meer. Laat jij de teugels los en laat jij jouw verstand in de toekomst ook gewoon zijn gang gaan, dan zal er weinig voor jou veranderen. Wat jou zal helpen om verder te gaan met je leven en de pijn van je verlies los te laten is het leren opmerken van je verstand en je pijnlichaam. Leren opmerken wanneer je verstand weer met je aan de haal gaat. Zien, herkennen wanneer het weer aan het gebeuren is in je hoofd. Je verstand betrappen op het begin van een verhaaltje in je hoofd. Een van de bekende, jou deprimerende verhalen. Verhalen die jou niet helpen verder te komen. Hoe gaat dit jou helpen? Waarom gaat het opmerken, het herkennen van bepaalde gedachten en gedachtenpatronen jou helpen met het loslaten?

De steeds terugkerende gedachten en gedachtenpatronen voeden en versterken steeds weer jouw pijn en jouw pijnlijke herinneringen. Je pijnlichaam voedt zich hiermee en wordt steeds sterker in dit onderwerp. Je “systeem” raakt gewend aan dit onderwerp en aan de gedachten met bijbehorende gevoelens over dit onderwerp. Je bent in een vicieuze cirkel terecht gekomen en om hier uit te komen is het belangrijk de voedselbron van deze vicieuze cirkel te doorbreken.
De steeds terugkerende gedachten over jouw dierbare zijn de voedselbron.

Mijn verhaal maakt het juiste bij je los, de audio oefeningen helpen je goed met loslaten, maar als dezelfde gedachtenpatronen onopgemerkt hun gang kunnen blijven gaan zal er weinig veranderen.

Verderop in dit verhaal zal ik je uitleggen hoe jij jouw gedachten leert opmerken met de hotelbelmethode. Aanrader!

 

Er zijn er dus twee.
Er is een deel in jou wat eigenlijk nog niet wil loslaten en er is een deel in jou wat verder wil. Het deel van jou wat nog niet wil loslaten is de onbewuste energie in jou. Het deel in jou wat verder wil is jouw bewuste energie. Het is deze laatste energie die ervoor zorgt dat jij op het juiste moment tegen de juiste informatie aanloopt en daar het juiste gevoel bij hebt. Jouw bewuste energie is de energie van jouw Hogere Zelf, van jouw bron en doet er alles aan om jou te laten ontwikkelen in je leven. Bewust versus onbewust. Liefde versus angst. Ontwikkeling versus stilstaan. Loslaten versus vasthouden. Als het gaat om datgene wat jij graag los wilt laten is het tot nu toe hoogstwaarschijnlijk onbewuste energie in jou die aan het roer heeft gestaan. Je werd geleefd en jouw gemoedstoestand was een speelbal van jouw onbewuste energie. Er komt een moment dat je hier klaar mee bent en dat je het nut er niet meer van inziet om dezelfde ellende steeds maar weer te blijven herhalen. Het is genoeg geweest.

De pijn was er al en is slechts losgemaakt.
Er is een dierbare van jou overleden en dat heeft veel pijn in jou losgemaakt. En het is precies zoals het staat geschreven; Die gebeurtenis heeft pijn in jou losgemaakt. De pijn was er al, in jou, en die gebeurtenis heeft het losgemaakt. Jouw dierbare heeft jou dus geholpen deze weerstand omhoog te halen in jou.

De dood van jouw dierbare is eigenlijk ook een hulp voor jouw ontwikkeling geweest.

Er is een bepaalde hoeveelheid weerstand in jouw ziel die zich uit in pijn. Emotionele pijn is de weerstand in jou, vertaald in een gevoel. Het is de bedoeling dat jouw ziel gedurende al zijn levens op aarde die weerstand door persoonlijke ontwikkeling gaat loslaten. Weerstand loslaten dus ofwel volledige overgave. Overgave aan het leven en overgave aan wie jij echt bent. Helemaal weer jezelf worden. Helemaal jezelf zijn in alle facetten van jouw leven. Alles grijpt perfect in elkaar. Alles is met elkaar verbonden en op elkaar afgestemd en zo ook deze traumatische ervaring in jouw leven. Jouw dierbare overleed en dat maakte een diepe pijn in jou los. Het was het juiste moment voor die weerstand, voor die pijn om los te komen en dat viel perfect samen met de gebeurtenis die dit los kon maken. En het was ook traumatisch genoeg en de pijn was ook diep genoeg om die diepe weerstand in jou los te maken. Het is de bedoeling dat er weer iets gaat stromen in jou, in jouw ziel, wat al heel lang vastzat.

Jouw dierbare stierf, en er was diepe pijn. Weerstand werd losgemaakt en dat kon je voelen. Het juiste werd losgemaakt en nu is er iets in jou, jouw bewuste energie die verder wil, die wil dat die levensenergie in jou weer gaat stromen. Je wilt weer leven. Er is afscheid van het oude leven en het nieuwe leven staat voor je klaar. Voor jou betekent de dood van je dierbare dus veel meer dan alleen afscheid van hem of haar. Het betekent veel meer dan hem of haar niet meer kunnen ervaren. Voor jou betekent dit een stimulans om verder te gaan en deze traumatische ervaring heeft jou hiervoor een harde duw in de juiste richting gegeven. Maar het is jij die zal moeten kiezen. De bewuste energie in jou wil wel, die weet hoe mooi het weer kan zijn in jouw leven. Je kunt veel hulp en wijsheid krijgen maar uiteindelijk ben jij zelf degene die beslist om verder te gaan of om nog langer in je pijn en weerstand te blijven hangen. En het is niet een grote of heel zware beslissing, het hoeft niet heel zwaar en moeilijk voor jou te worden. Je staat boven aan de heuvel en je hoeft jezelf alleen de eerste meters af te zetten.

Als het gaat rollen zul je geholpen worden.

Kom niet aan mijn pijn!

Je zult zelf weten of dit stuk over jou gaat of niet. Voel je je aangesproken, wordt er iets in jou getriggerd, dan gaat het over jou en kun je het op een positieve manier meenemen. Blijf je er van binnen rustig bij dan is het waarschijnlijk niet voor jou.

Zoals ik al zei, er is zoiets als een pijnlichaam en iedereen heeft er eentje. Jouw pijnlichaam is de verzameling pijn die jouw ziel gedurende al jouw levens heeft vergaard en opgeslagen. Jouw pijnlichaam is een energieveld wat bestaat uit onbewuste energie en om te overleven moet jouw pijnlichaam zich voeden en onderhouden met nieuwe, verse pijn. Jouw pijnlichaam is dus constant op zoek naar situaties en omstandigheden die kunnen zorgen voor nieuwe en verse pijn. Het is je pijnlichaam die als een magneet deze situaties en omstandigheden naar jou toe trekt.
Zit jij in een periode in je leven waarin  jouw pijnlichaam erg actief is, dan is het hebben van pijn een wezenlijk deel van je bestaan. Je kunt wennen aan het hebben van pijn en het wordt zelfs lekker bekend terrein voor je. Je kiest dan voor datgene wat je bekend is. Pijn is ook verslavend. Voor je ego, voor je pijnlichaam en voor je verstand. De drama’s in je leven, de ellende en de kommer en kwel voeden je verslaving en indirect wordt je dus verslaafd aan de situaties en herinneringen in het leven die voor dit voedsel zorgen.

Zoals ik al zei; er zijn er twee en de het kan zijn dat de ene heel actief is in een periode en overheerst. Maar jij bent niet je pijn, jij bent niet jouw onbewuste energie. Jij bent ook niet het rotgevoel, de pijn en de zwaarmoedigheid. Jij bent vooral bewuste energie en die zal jou altijd aanmoedigen om weer naar de betere, blijere kant te komen.

Even tusendoor; Dit onderdeeltje rolt uit mijn vingers dus voel of het je raakt of niet. Mocht je weerstand voelen tegen dit stukje, kan het een beetje over jou gaan, zo niet neem het dan mee.

Er zijn mensen die leven op hun drama’s omdat ze verslaafd zijn geworden aan de voor hun zeer bekende pijn. Is er dan iemand in hun leven die ze wijst op het feit dat “er altijd wel een drama is” en dat het wel eens goed zou zijn als ze verder gingen met hun leven en stoppen met klagen dan ontploffen de slachtoffers. Hun grootste goed, hun pijn en hun weerstand worden blootgelegd. Als ze hun drama’s moeten loslaten, wat blijft er dan over?
Zijn het ego, de angst en het pijnlichaam sterk genoeg, dan zal het slachtoffer zich met hand en tand verdedigen tegen deze confrontatie met zichzelf omdat ze het willen houden hoe bij het is. Inzien dat ze zichzelf inderdaad als een slachtoffer opstellen en dat ze graag alles vreten wat met drama en ellende te maken heeft is geen optie omdat ze dan met zichzelf aan de slag zullen moeten en uit hun comfortabele en zielige slachtofferrol zullen moeten komen. Geen aandacht meer van buiten, geen bevestiging en jaknikken meer van anderen dat je inderdaad zielig mag blijven. Geen aandacht meer van buiten maar beginnen met de juiste aandacht geven aan jezelf. Aandacht geven aan datgene wat pijn doet, in jezelf.

Wat betekent dat? Dat betekent dat deze mensen de verantwoordelijkheid over hun eigen leven zullen moeten nemen. Dit betekent dat jij zelf verantwoordelijkheid neemt om het juiste te doen met alles wat jou overkomt. Dit betekent dat je je ervan bewust bent dat datgene wat in jouw leven gebeurd geen toeval is en dingen niet voor  niets op je pad komen. Het is niet zwaar om de verantwoordelijkheid over je eigen leven te nemen, als je dat doet, dan zal het vanaf dat moment namelijk alleen maar makkelijker worden. Verander jezelf en de buitenwereld verandert met je mee. Laat je weerstand los en je zult je makkelijker bewegen.
Wat moeilijk is, is om je verslaving los te laten van “het jezelf zien als een slachtoffer van het leven.” Voor je ego, verstand en pijnlichaam is het moeilijk om de verleiding van verse pijn te weerstaan. Het oude bekende loslaten, dat is moeilijk.

Een stimulans om verder te gaan.
Ik vertelde je dat je het afscheid van jouw dierbare dus kunt zien als een stimulans om verder te gaan. Er zat al weerstand in jou, die werd losgemaakt door dit afscheid en voelde je in de vorm van diepe pijn. Jouw weerstand werd aangeraakt, losgemaakt en het is de bedoeling dat deze weerstand wordt omgezet in stromende energie. Niets gebeurd voor niets. Als het inderdaad zo is dat alles met elkaar in verbinding staat, de ziel, de energie van jouw dierbare er nog is maar nu zonder lichaam, wat zou die ziel dan voor jou willen?
Als die ziel precies zou zien en begrijpen hoe het werkt met jouw ontwikkeling wat zou de ziel van jouw dierbare dan voor jou willen?
Zou deze ziel willen dat jij blijft rouwen om het er “niet meer zijn van het stoffelijke lichaam?”

Zou die ziel voor jou willen dat je erin blijft hangen en ongelukkig blijft of dat je de laatste actie van diegene gebruikt als stimulans om je eigen ziel te ontwikkelen. Wat denk je zelf? Nu geeft de herinnering aan die persoon jou diepe pijn en een rotgevoel.
Je hoeft jouw herinnering aan die persoon niet los  te laten. Wat je moet loslaten is de pijn en de weerstand in jou die aan die herinnering vastplakt. Hoe ga je dat doen? Je bent al begonnen. Door de woorden te lezen die het juiste in jou losmaken heb je de start al gemaakt en heb je de bewuste energie in jou beloond voor het vinden van datgene wat jou kan helpen. Bewustwording is belangrijk omdat je gaat zien en begrijpen wat iemands dood en afscheid nog meer voor jou kunnen betekenen. Als je Het Grotere Plaatje gaat zien van hoe het werkt met de ontwikkeling van een ziel en de rest, dan zul je makkelijker kunnen accepteren wat er gebeurd is en wat er nog kan gebeuren.

Besluit jij om verder te gaan, kan die ander ook verder.
Als jij degene die overleden is niet los kunt laten, kan die ziel moeilijker verder gaan. Ik kan hier kort over zijn; Wil jij dat de ziel van die persoon ook weer verder kan ja of nee? Het antwoord lijkt me duidelijk.

Wat gaan we doen in de audio oefening?
In de audio oefening ga ik jou meenemen met mijn stem en gaan we loslaten. Naast het loslaten gaan we ook contact maken met jouw Hogere Zelf.  Dat is uiteindelijk waar mijn werk op neerkomt; mensen helpen het contact met hun Hogere Zelf te herstellen op een bepaald gebied in hun leven. Daar waar pijn is in iemands leven, daar is weerstand. Daar waar weerstand is, is geen of slecht contact met het Hogere Zelf. Herstel je het contact met je Hogere Zelf dan herstel je het contact met het leven en met jezelf. Jouw energie gaat weer stromen, het leven gaat weer voor je werken en je wordt weer blij. As within so without. Loopt het van binnen niet, loopt het van buiten niet.

In de audio oefening gaan we loslaten en contact maken. We gaan contact maken met jouw Hogere Zelf. Jouw Hogere Zelf is Het Grote Geheel, is De Bron, Is The Greater Intelligence. Je gaat contact maken met een onmeetbare kracht die jou kan helpen. Dat is mijn werk; mensen helpen het contact met hun Hogere Zelf herstellen op een of meerdere gebieden.

Als jij graag verder wilt met je leven dan weet je nu dat dat kan. Klik hier om naar de audio oefeningen te gaan.